Strona z ograniczeniem wiekowym

Strona zawiera materiały reklamowe dotyczące napojów alkoholowych przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich.

W serwisie znajdują się materiały reklamowe dotyczące napojów alkoholowych przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich.

Zaplanuj wizytę
Drodzy Goście, już w najbliższych dniach obchodzimy Weekend z Polską Wódką!

Z tej okazji Muzeum Polskiej Wódki zaprasza wszystkich do wspólnego biesiadowania przy stole w ramach cyklu spotkań Uczta (się), gdzie razem z wyjątkowymi gośćmi porozmawiamy o naszym dziedzictwie narodowym, jego bogatej historii i fascynującej przyszłości.

W dniach 18-20 stycznia drzwi Muzeum otwarte są dla wszystkich spragnionych wiedzy o Polskiej Wódce! To niesamowita okazja, by zwiedzić Muzeum w gronie wykwalifikowanych przewodników, którzy zabiorą Was w podróż o historii Aqua Vitae, a następnie wziąć udział we wspólnej biesiadzie z wybranym gościem specjalnym, przy najlepszych przekąskach oraz starannie dobranych do nich Polskich Wódkach.

Pozwól, by wiedza zaprocentowała i dołącz do grona Ambasadorów Polskiej Wódki!

Piątek, 18 stycznia

Godz. 18:00

Maciej Starosolski – światowy Ambasador Polskiej Wódki, wielki pasjonat z ogromną wiedzą na temat naszego narodowego trunku, opowie m.in. o sekretach dobrej wódki oraz wszystkich czynnikach, które wpływają na jej ostateczną jakość.

Sobota, 19 stycznia

Godz. 12:00

Janusz Owsiany – varsavianista, niepodważalny autorytet w dziedzinie wiedzy na temat Pragi oraz Warszawskiej Wytwórni Wódek „Koneser”, opowie o historii tego miejsca, nieujawnianych dotąd ciekawostkach oraz jego perspektywach na przyszłość.

Godz. 14:00

Ryszard Kazanecki – były kierownik magazynu spirytusu, w Warszawskiej Wytwórni Wódek przepracował niemalże 30 lat. Kto inny, jeśli nie on, opowie lepiej o tajnikach pracy w fabryce od środka!

Godz. 18:00

Aleksander Baron – znany i ceniony w kraju oraz zagranicą szef kuchni w restauracji Zoni. Odtwarza staropolskie przepisy, a także kreuje nowe, niepowtarzalne smaki. Autor książki „Między wódką a zakąską”.

Niedziela, 20 stycznia

Godz. 14:00

Adriana Marczewska – młoda, charyzmatyczna szefowa restauracji WuWu oraz uczestniczka 4 edycji Top Chef Polska opowie o tym, jak w nowoczesnym wydaniu, łączyć smaki polskiej kuchni z najlepszymi Polskimi Wódkami.

Nie zwlekaj, zamów bilety już teraz!