Strona z ograniczeniem wiekowym

Strona zawiera materiały reklamowe dotyczące napojów alkoholowych przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich.

The website contains advertising materials regarding alcoholic beverages intended only for adults.

Zaplanuj wizytę
Drodzy Goście, już w najbliższych dniach obchodzimy Weekend z Polską Wódką!

Z tej okazji Muzeum Polskiej Wódki zaprasza wszystkich do wspólnego biesiadowania przy stole w ramach cyklu spotkań Uczta (się), gdzie razem z wyjątkowymi gośćmi porozmawiamy o naszym dziedzictwie narodowym, jego bogatej historii i fascynującej przyszłości.

W dniach 18-20 stycznia drzwi Muzeum otwarte są dla wszystkich spragnionych wiedzy o Polskiej Wódce! To niesamowita okazja, by zwiedzić Muzeum w gronie wykwalifikowanych przewodników, którzy zabiorą Was w podróż o historii Aqua Vitae, a następnie wziąć udział we wspólnej biesiadzie z wybranym gościem specjalnym, przy najlepszych przekąskach oraz starannie dobranych do nich Polskich Wódkach.

Pozwól, by wiedza zaprocentowała i dołącz do grona Ambasadorów Polskiej Wódki!

Piątek, 18 stycznia

Godz. 18:00

Maciej Starosolski – światowy Ambasador Polskiej Wódki, wielki pasjonat z ogromną wiedzą na temat naszego narodowego trunku, opowie m.in. o sekretach dobrej wódki oraz wszystkich czynnikach, które wpływają na jej ostateczną jakość.

Sobota, 19 stycznia

Godz. 12:00

Janusz Owsiany – varsavianista, niepodważalny autorytet w dziedzinie wiedzy na temat Pragi oraz Warszawskiej Wytwórni Wódek „Koneser”, opowie o historii tego miejsca, nieujawnianych dotąd ciekawostkach oraz jego perspektywach na przyszłość.

Godz. 14:00

Ryszard Kazanecki – były kierownik magazynu spirytusu, w Warszawskiej Wytwórni Wódek przepracował niemalże 30 lat. Kto inny, jeśli nie on, opowie lepiej o tajnikach pracy w fabryce od środka!

Godz. 18:00

Aleksander Baron – znany i ceniony w kraju oraz zagranicą szef kuchni w restauracji Zoni. Odtwarza staropolskie przepisy, a także kreuje nowe, niepowtarzalne smaki. Autor książki „Między wódką a zakąską”.

Niedziela, 20 stycznia

Godz. 14:00

Adriana Marczewska – młoda, charyzmatyczna szefowa restauracji WuWu oraz uczestniczka 4 edycji Top Chef Polska opowie o tym, jak w nowoczesnym wydaniu, łączyć smaki polskiej kuchni z najlepszymi Polskimi Wódkami.

Nie zwlekaj, zamów bilety już teraz!