Strona z ograniczeniem wiekowym

Strona zawiera materiały reklamowe dotyczące napojów alkoholowych przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich.

W serwisie znajdują się materiały reklamowe dotyczące napojów alkoholowych przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich.

Zaplanuj wizytę

Polska Wódka to alkohol znany nie tylko w naszym kraju, ale także poza jego granicami. Czy jednak na pewno tak jest? Badania przeprowadzone w październiku 2022 roku przez SW Research na zlecenie Stowarzyszenia Polska Wódka pokazują, że edukacja na temat naszego narodowego trunku, chronionego oznaczeniem geograficznym, nadal jest potrzebna.

Serdecznie zapraszamy na konferencję „Polska Wódka wczoraj, dziś, jutro. Co wiemy o naszym narodowym trunku w 10. Dniu Polskiej Wódki?”, która odbędzie się 12 stycznia 2023 roku. Spotkanie rozpocznie się o godzinie 10:00 i będzie miało formę online*. Obowiązuje rejestracja za pośrednictwem strony: https://konferencja12stycznia2023.pl.

Dzień później, 13. 01. 2023 r. obchodzimy (nieoficjalny) Dzień Polskiej Wódki, a także 10-lecie ustanowienia jej obowiązującej definicji!

Podczas konferencji będzie możliwość zadawania pytań za pośrednictwem czatu.

W programie:

– Wyniki badania „Świadomość i wiedza Polaków o Polskiej Wódce”

Goście konferencji:

– Gość specjalny: Ola Jeżowska-Minárik z Komisji Europejskiej, Dyrekcji Generalnej ds. Rolnictwa i Rozwoju Wsi (DG AGRI) przedstawi rolę oraz cele polityki UE w odniesieniu do Chronionych Oznaczeń Geograficznych oraz ich rolę w zrównoważonym rozwoju.

Michał Paszota – współwłaściciel i mistrz gorzelnictwa Gorzelni Podole Wielkie, absolwent biotechnologii UJ. Od dziesięciu lat jest odpowiedzialny za procesy modernizacyjne w gospodarstwie oraz w gorzelni w Podolu Wielkim, a także za całościową koncepcję procesów technologicznych przy produkcji destylatu rolniczego oraz produktów Podole Wielkie.

Andrzej Szumowski – Prezes Zarządu Stowarzyszenia Polska Wódka

Magdalena Tomaszewska-Bolałek – orientalistka, badaczka kultury kulinarnej, dziennikarka, kierownik Food Studies na Uniwersytecie SWPS i autorka książek. Zajmuje się badaniami nad: historią i antropologią jedzenia, prognozowaniem trendów, dyplomacją oraz turystyką kulinarną. Promuje kuchnię polską za granicą. Prowadziła wykłady o polskiej kulturze kulinarnej na zlecenie MSZ. Poza pracą naukową pisze o kulinariach, prowadzi spotkania dla firm, przygotowuje przepisy, robi zdjęcia i opracowuje strategie promocji.

Spotkanie poprowadzi Elżbieta Kwiecińska-Prysłopska – Dyrektor Generalna Stowarzyszenia Polska Wódka.

Szczegóły oraz możliwość zapisów znajdziecie Państwo na stronie: https://konferencja12stycznia2023.pl.